In gesprek met Nine van der Vange, directeur ViaMedica

Bij binnenkomst in het ViaMedica kantoor in hartje Bussum ervaar je direct de prettige sfeer die er hangt. De ruimtes zijn groot en licht en smaakvol ingericht. Een van de medewerkers dekt de tafel voor de lunch, er staat lekker vers brood, salade en fruit op tafel. “We lunchen altijd samen”, zegt Nine van der Vange, oprichter en directeur van ViaMedica. “Dan bespreken we lopende zaken en brainstormen over nieuwe ideeën. We verenigen het nuttige met het aangename. Zo werken we graag. Niemand werkt hier volgens vaste regels of met strenge targets. We willen juist dat mensen zich ontplooien, eigen initiatief tonen, out-of-the-box denken. We zijn een innovatieve club en elk idee is bespreekbaar.”

Commerciële doener

ViaMedica is in 2002 door Nine van der Vange opgericht. “Ik werkte als gynaecoloog in het AMC en AVL in Amsterdam en ondervond aan den lijve hoe weinig buigzaam de medische wereld was. Uit onderzoek bleek dat 60 procent van de artsen flexibeler wilde werken en graag in meerdere keukens wilde kijken. Voor mij reden om ViaMedica op te zetten. Uitgangspunt is dat we kijken naar wat de markt nodig heeft. Een basisarts bijvoorbeeld zoekt vaak interim opdrachten, een medisch specialist die net klaar is, wil ook eerst her en der snuffelen en de groep pre-pensionados is vaak super enthousiast om nog een laatste kluste klaren. Wij zorgen ervoor dat al deze mensen worden gekoppeld aan de juiste werkgever. Er is enorm veel werk in dit segment, vandaar dat we op zoek zijn naar nog tenminste drie medewerkers met commercieel bloed in de aderen.”    

Ze vervolgt:“We zoeken mensen die goed zijn in relatiebeheer. Een commerciële doener met een fikse dosis energie om het netwerk uit te breiden. Iemand die oprecht geïnteresseerd is in anderen en er een kick van krijgt precies die persoon te vinden die past bij de wensen van de klant. Je moet op verschillende niveaus kunnen denken en sparren met medisch specialisten, basisartsen, verpleegkundigen en zij-instromers.”

Voel jij je aangesproken?

“We zoeken onder anderen iemand om het team van basisartsen te versterken en een vlotte fulltimer die wil meedenken bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Zo zijn we bezig met een pool van medisch specialisten die net met pensioen zijn, maar nog vol passie zijn voor het vak. Wij bieden ze de mogelijkheid om als zij-instromer aan de slag te gaan binnen de ouderengeneeskunde in verpleeghuizen. Deze pool werkt heel goed. Zo goed dat we absoluut een nieuwe collega nodig hebben om aan alle vraag van opdrachtgevers te voldoen. Het zou super fijn zijn als we daar iemand voor kunnen vinden”, aldus Nine.
Welk type mens past bij het sprankelende ViaMedica team? “Een gedreven ,extrovert iemand die ervan houdt om zijn of haar eigen plan te trekken. Iemand met creatieve ideeën en een commerciële inslag. Heb je in de medische sales gezeten dan is dat een pre, maar geen vereiste. Het hebben van een leuke, bijzondere hobby vinden we veel belangrijker. Je moet vooral zin hebben om deelgenoot te worden van een tof, hardwerkend team waarin humor een belangrijke rol speelt.''

Voel jij je aangesproken en heb je zin in een job bij ViaMedica? Bel me: 035-6997575.  

 

 

 

- 2020-2022 Viamedica