Een springplank naar de huisartsenopleiding!

Wat vind je belangrijk bij het vinden van een nieuwe baan en hoe ben je bij ViaMedica terechtgekomen?

‘Bij een nieuwe baan moet je meteen dat wauw gevoel hebben. Het moet klikken tussen jou en je werkgever, een goede match is belangrijk. Daarnaast vind ik het als basisarts essentieel dat de randvoorwaarden goed zijn.Denk aan een veilige leerplek, het werkklimaat, maar ook het werken met fijnecollega’s weegt zwaar.’

‘Ik zag ViaMedica langs komen op Facebook, met een oproep“ANIOS gezocht”. Dat triggerde me want mijn interesse ligt in de huisartskunde. Het is fijn om werkervaring in de praktijk op te doen voordat je aan een vervolgopleiding begint. Ik heb gereageerd en werd snel daarna gebeld voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. We hebben afgesproken in een leuk tentje met lekkere koffie, het begin was meteen goed.

’De eerste indruk tijdens een kennismakingsgesprek is belangrijk?

‘Voor mij wel ja. Het was een fijn kennismakingsgesprek. ViaMedica denkt met je mee; hoe bereik je je einddoel, welk pad moet je bewandelen. ViaMedica adviseert je daarbij en die hulp is goud waard. Ik voelde me meteen op mijn gemak tijdens het gesprek, er werd echt naar me geluisterd. Het enthousiasme ende professionaliteit van de mensen van ViaMedica werkt aanstekelijk, daarom ben ik met hen in zee gegaan. Wat ook heel prettig is, is dat ze je begeleiden op de weg naar een opdracht die bij je past. Er is veel aandacht voor relatiebeheer, je wordt niet vergeten en dat geeft zelfvertrouwen.’

Soms even een whatsappje met hoe het met je gaat?

‘Dat laagdrempelige contact spreekt mij enorm aan. Mijn eerste opdracht was een spoedeisende huisartsenzorg in de avond-, nacht- en weekenduren op de huisartsenpost. Een perfecte plek om meer werkervaring op te doen en om zo weer een stapje dichterbij mijn uiteindelijke doel, een baan als huisarts, te komen. Na mijn eerste werkervaring dankzij ViaMedica wist ik het zeker:“Ik ga de huisartsenopleiding doen”.

Zou je ViaMedica aanbevelen?
‘Ja, absoluut. Ik heb de samenwerking als zeer prettig ervaren. In tegenstelling tot de ervaring met andere intermediairs waar ik ook gesprekken mee heb gevoerd, voelde ik mij door de mensen van ViaMedica echt gehoord. Bij andere grote organisaties ben je vaak een nummertje, ze denken minder met je mee en voelen niet aan waar jij als “klant” behoefte aan hebt. Ik heb me gesteund gevoeld in het verwezenlijken van mijn toekomstplannen en idealen. Ik ben echt gegroeid en heb zelfvertrouwen gekregen. Bij ViaMedica gaat het niet om gaten vullen, maar willen ze je echt helpen en begeleiden. Op die manier maken ze het verschil.’

Wat is ViaMedica voor jou?

‘Een bijzondere en leerzame ervaring en een hele positieve opstap naar de huisartsenopleiding.’

 

- 2020-2022 Viamedica