Bijna met pensioen?

We spraken Hens, al 2 jaar lang werkzaam als zij-instromer Ouderengeneeskunde via ViaMedica.

Op de vraag waarom? wist Hens gelijk antwoord:

Ik zat al een geruime tijd af te vragen wat te doen. Jarenlang internist en langzamerhand richting pensioen. Maar toen dacht ik, pensioen, hoezo pensioen? De gedachte lekker tuinieren, een beetje fietsen, wat op reis en lunchen en dineren met vrienden ging me steeds meer beklemmen. Ik wilde eigenlijk nog wel een poosje door. Maar wat ik niet zag zitten, was dat ik nog een aantal jaren de verantwoordelijkheid had binnen de maatschap. Een tandje minder, maar daardoor wel langer aan het werk als arts. Ik ging eens wat rondvragen, hoe anderen dat zagen van mijn leeftijd. En mij viel op dat de groep veel groter was dan ik had gedacht. En zo maakte ik mijn eigen plaatje.

Hens, zij-instromer ouderengeneeskunde

Dus toch door als arts?!

Als het kon wilde ik nog wel door tot minimaal 70. En ik wilde graag mijn kennis en ervaring delen en ook nog alleen maar bezig zijn met zorgen, zonder de randvoorwaarden. Zorg was namelijk dé reden waarom ik voor het vak had gekozen. En al snel stond mijn keuze vast. Ik wilde graag nog 3-4 dagen werken, alleen dagdiensten en nog gewoon patiëntenzorg. Ik wist ook wel dat ik hierdoor wat moest loslaten. En zo heb ik de overstap gemaakt naar de verpleeghuiszorg en werk ik nu al 2 jaar als zij-instromer in verschillende verpleeghuizen.

Wat vind je het fijnste aan ViaMedica?

De contracten zijn heel flexibel, dit vind ik erg fijn! Ik geniet nu van de vrijheid en daarnaast ook van het ZZP-vak. ViaMedica is hierbij een hele fijne partij. Ze zijn erg betrokken en begeleiden je waar nodig. Ik heb daarnaast ook nog steeds erg goed contact met de consultants. Zij staan altijd klaar voor mijn vragen of problemen en blijven met mij meedenken.

Wat is een echte highlight voor jou?

Geen specialist meer, maar wel een arts die bezig is met zorg en die zijn ervaring kan inzetten in de ouderenzorg. En het bevalt me prima!

Benieuwd of zij-instromer Ouderengeneeskunde bij u past en naar wat wij voor jou kunnen betekenen?! Wij staan, net zoals bij Hens, voor u klaar!

Ik geniet nu van de vrijheid, het zijn van arts binnen de Ouderengeneeskunde en daarnaast ook van het ZZP-vak.

- 2020-2022 Viamedica