Afgestudeerd, maar wat nu?

Dag Sytse, leuk dat je over je ervaring met ViaMedica wilt vertellen. Ten eerste; hoe ben je bij ViaMedica terecht gekomen?

“Ik weet al van kind af aan wat ik wilde worden, internist staat al heel lang boven aan mijn lijstje. Daarom wilde ik na mijn opleiding ervaring opdoen als ANIOS in dat vakgebied. Ik heb zelf meteen een aantal brieven gestuurd inde regio Amsterdam waar ik woonde, maar helaas was daar geen plek. Ik wilde het liefst naar een middelgroot ziekenhuis met genoeg ruimte om snel te leren. Het bleek toch lastig dit type ziekenhuis in de Randstad te vinden. Toen ik me verder oriënteerde kwam ik bij ViaMedica terecht.”

“Na een leuke kennismaking met een van de consultants waren zij bereid mij te helpen met het vinden van mijn eerste droombaan. Snel daarna stelde ze mij voor in een topklinisch ziekenhuis in Noord-Brabant. Een plek waar ik zelf nooit aan had gedacht. Het klikte meteen, de eerste ontmoeting was hartelijk en professioneel. Ik voelde me direct op mijn plek.”

“ViaMedica heeft me van begin tot eind begeleid en me alle informatiegegeven die ik nodig had om een juiste keuze te maken. Door hun contacten en inzet is het mij heel makkelijk gemaakt om als ANIOS bij Interne Geneeskunde aan het werk te gaan. Ik heb de begeleiding van ViaMedica ervaren als extra houvast bij een spannende stap in mijn carrière, mijn eerste baan als arts. Ze denken echt met je mee, ook op logistiek vlak. Mij werd bijvoorbeeld een auto aangeboden om het reizen tussen Amsterdam en Noord-Brabant te vergemakkelijken.Ik heb ervoor gekozen om op en neer te reizen, maar ViaMedica helpt ook met het vinden van huisvesting als dat nodig is.”

ViaMedica biedt extra houvast in een toch al spannende tijd; je eerste (ANIOS)-baan!

  Ben je blij met je keuze?

“Jazeker. Ik heb de kans en ruimte gekregen om in een laagdrempelige leeromgeving mezelf te ontwikkelen en me voor te bereiden op mijnvervolgopleiding Interne Geneeskunde. Ik werk met heel veel plezier en heb veel leuke collega’s en goed contact met de specialisten. Ook de ZZP-constructieheeft voor mij goed uitgepakt. Bij VIaMedica kun je ervoor kiezen om als ZZP’erof in een detacheringsconstructie aan de slag te gaan. De in-house accountant neemtalle tijd om je goed voor te lichten zodat je een weloverwogen keus kunt maken.Ik ben als ZZP’er aan het werk gegaan. De accountant geeft onder andere tipsover fiscale voordelen en declaraties, maar ook voor hulp bij je belastingaangiftekun je bij hem terecht. Als ZZP’er ben ik een stuk flexibeler wat deze constructievoor mij aantrekkelijk maakt. Het reizen is zeker niet gemakkelijk, maar dat ikdoe wat ik het liefste wil, maakt veel goed. Ik werk in een heel fijn ziekenhuis,met goede kansen om aangenomen te worden voor de opleiding omdat juist ditziekenhuis contacten heeft met twee opleidingsinstituten.”

De consultants van ViaMedica staan voor laagdrempelig, persoonlijk en langdurig contact

 Wat betekent ViaMedica nu je een baan hebt nog voor jou?

“Ik heb nog steeds regelmatig contact met de consultants van ViaMedica. Niet alleen willen ze regelmatig weten hoe het gaat en wat beter kan, maar ze zijn er ook om je te helpen met vragen of eventuele problemen. Omdat zij zulke goede contacten met ziekenhuizen en instellingen hebben is het lijntje met het ziekenhuis heel kort en persoonlijk. Dit geldt zowel voor mij als voor de opdrachtgever. Even appen, bellen of mailen; ze staan altijd voor je klaar. Bij ViaMedica werken echte professionals, ze hebben veel kennis in huis en dat merkje. Binnenkort stuur ik mijn sollicitatiebrief voor de opleiding, maar niet voordat er iemand van ViaMedica naar heeft gekeken. Ik kan vertrouwen op hun kennis en kunde en dat geeft mij weer zelfvertrouwen. Kortom, ze werken heel intensief en persoonlijk met mij samen om mijn carrière zo goed mogelijk vorm te geven.”

 

 

- 2020-2022 Viamedica