Afgestudeerd, maar wat nu?

Hoi Sytse, hoe ben je bij ViaMedica terecht gekomen?

Ik wist heel goed wat ik wilde, namelijk internist worden en daarom wou ik na mijn opleiding ervaring opdoen als ANIOS in dat vakgebied. Ik had zelf al een aantal brieven gestuurd in de regio Amsterdam waar ik woonde. Maar helaas was daar geen plek.  Ik zag mezelf het liefst in een middelgroot ziekenhuis waar er genoeg ruimte was om snel te leren. Het bleek toch lastig dit type ziekenhuis in de Randstad te vinden.

Na een leuke kennismaking met de consultants van ViaMedica waren zij bereid mij te helpen met het vinden van mijn eerste droombaan en zo stelden zij mij voor in een topklinisch ziekenhuis in Noord-Brabant. Een plek waar ik zelf nooit aan gedacht had! Ook hier werd ik voor een kennismaking hartelijk en goed ontvangen. ViaMedica heeft me van begin tot eind begeleid en mij alle informatie gegeven die ik nodig had voor mijn keuze.  Door hun goede contacten en inzet is het mij heel makkelijk gemaakt om als ANIOS bij de Interne Geneeskunde te beginnen. Ik ervaarde het allemaal als extra houvast in wat al een spannende stap is, je eerste baan als arts. Ze dachten met me mee, bijvoorbeeld met de logistiek. Zo werd er in mijn geval een auto aangeboden zodat het reizen simpeler en sneller werd. Hetzelfde geldt voor eventuele overnachting en huisvesting, maar het was uiteindelijk mijn keuze om op en neer te reizen.

Extra houvast in al een spannende tijd; je (eerste) ANIOS-baan!

En, blij met je keuze?

Ja! Ik heb de kans en ruimte gekregen om in een laagdrempelige leeromgeving mezelf te ontwikkelen en voor te bereiden op mijn vervolgopleiding Interne Geneeskunde. Ik werk met heel veel plezier en heb veel leuke collega’s en goed contact met de specialisten.

Ook de ZZP-constructie heeft voor mij heel goed uitgepakt. Je hebt bij ViaMedica de keuze op als ZZP’er te werken of in een detacheringsconstructie. De accountant heeft de tijd genomen om alles uit te leggen en ik heb toen voor de ZZP gekozen. De accountant geeft je tips over je fiscale voordelen en declaraties en ook qua belastingaangifte kun je altijd bij hem terecht. Ik ben hierdoor een stuk flexibeler en is deze constructie voor mij heel aantrekkelijk gebleken. Het reizen was zeker niet gemakkelijk, maar ik doe nu wel wat ik wil. In een ziekenhuis waarin ik wil werken, met goede kansen om aangenomen te worden voor de opleiding, omdat juist dit ziekenhuis contacten heeft met 2 opleidingsinstituten.

Laagdrempelig, persoonlijk en langdurig contact

Wat betekent ViaMedica nu nog voor jou?

Ik heb nog steeds regelmatig contact met de consultants van ViaMedica. Niet alleen willen ze even horen hoe het gaat en wat beter kan, maar ook om je te helpen met vragen of problemen waar je tegenaan loopt. En omdat zij zulke goede contacten met ziekenhuizen en instellingen hebben is het lijntje met het ziekenhuis voor hen heel kort en ook heel persoonlijk. Zowel voor mij als voor de opdrachtgever. Je kan altijd even met ze bellen, appen of mailen en ze staan dan altijd voor me klaar. Doordat bij ViaMedica zorgprofessionals werken, hebben ze veel kennis in huis en dat merk je ook. Binnenkort kan ik mijn brief voor de opleiding zelfs naar ze toe sturen en kijken zij er met hun kennis en kunde naar. Kortom, heel persoonlijk werken zij met mij samen om mijn carrière zo goed mogelijk vorm te geven.

- 2019 Viamedica